Ez a weboldal ún. cookie-kat (sütik) használ, hogy Önnek minőségi szolgáltatást nyújthassunk. Weboldalunk további használatával Ön elfogadja ezeket az összetevőket, melyeket később törölhet is böngészőjéből.

Nagytarcsa töltőállomás: CNG kiszolgálás átmenetileg szünetel !

Könyves Kálmán körút töltőállomás: ideiglenesen zárva !

Megjelent az új Skoda G-Tech combi

Nagyobb hatótáv

A ŠKODA frissítette a környezetbarát CNG járművek sorozatát. A ŠKODA OCTAVIA G-TEC most egy új, erősebb 1,5 TSI-es motorral büszkélkedhet, amelynek teljesítménye 96 kW (130 LE).

Kizárólag a COMBI változatban, azon belül Active, Ambition vagy Style sorozatban kapható, a ŠKODA OCTAVIA G-TEC 480 km-es távolságot ér el környezetbarátabb, tiszta CNG üzemmódjában. A gépjárműben három tartályt helyeztek el, amelyekbe összesen 17,7 kilogramm CNG fér. Ezen felül van egy további 11,8 literes benzines tartály, amely biztosítja a mobilitást a CNG kutak nélküli régiókban.

A ŠKODA OCTAVIA G-TEC új 1,5 literes motorjának teljesítménye 96 kW (130 LE) - 15 kW (20 LE)-al több mint elődje. CNG üzemmódban a CO2-kibocsátás még tovább, körülbelül 25% -kal csökken a benzinhez képest, lényegesen alacsonyabb a nitrogén-oxid (NOx) kibocsátás, és nincs részecskekibocsátás. Ennek eredményeként a ŠKODA OCTAVIA G-TEC megfelel az EU6d-TEMP normának, ami jelenleg a legszigorúbb kibocsátási szabvány, ezzel egy igazán környezetbarát alternatívát jelentve a hagyományos üzemanyagokkal működő autókkal szemben.

 

480 kilométer hatótáv tiszta CNG üzemmódban

A ŠKODA OCTAVIA G-TEC három CNG-tartályának teljes kapacitása 17,7 kg. A hátsó tengely előtt elhelyezett tartály acélból készül. A csomagtartó alatt található másik két tartály új kompozit anyagból készül, amely ötvözi a biztonságot és az alacsony súlyt. Ha kizárólag CNG-vel megy az autó, akkor az OCTAVIA G-TEC kb. 480 kilométer távolságot képes megtenni. Ha a CNG elfogy, az autó automatikusan benzin üzemmódra vált, amit lehetővé tesz a 11,8 liter benzin tartály.

A ŠKODA OCTAVIA G-TEC 1.5 TSI kizárólag COMBI változatban, Active, Ambition és Style felszereltséggel, és hét sebességes DSG-váltóval érkezik. A ŠKODA Connect online szolgáltatásai a G-TEC számára magukban foglalják a Sürgősségi Hívást és a Care Connect szolgáltatást valamint megmutatja a járművezető számára a fennmaradó CNG-t, benzint és a teljes hatótávot.

Magyarországon 2019. szeptemberében fogják beárazni a gépjárművet, majd ezután már rendelhető. Ebben szívesen nyújt segítséget a BGW csapata.

Bővebb információért érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken:

ugyfelszolgalat@bgw.hu